Woody Wil Wandelen doneert duurzame data aan Plastic Avengers!

Woody Wil Wandelen doneert duurzame data aan Plastic Avengers!

Sinds kort hebben we een Border Collie pup en Woody Wil Wandelen! Woody ontdekt de wereld en tot mijn irritatie vindt Woody ook zwerfafval. De omvang van het zwerfafval probleem wordt mij pijnlijk duidelijk gemaakt. Terwijl ik vroeger gehaast en met grote passen doorliep sta ik nu stil bij elke boom en struikje. Woody ruikt aan alles en als hij de kans krijgt eet hij alles; ook zwerfafval! Niet goed voor Woody en natuurlijk is zwerfafval ook niet goed voor de natuur.

Zwerfafval

Woody Wil Wandelen ruimt zwerfafval op

Je raakt meer betrokken bij verduurzamen als het persoonlijk wordt. Tijdens het uitlaten ruim ik natuurlijk de poep van Woody op, maar raap ik ook blikjes, flesjes, mondkapjes, bekertjes, plastic verpakkingen etc. op.

Maar Woody Wil Wandelen gaat verder dan dit

Sinds kort heb ik de Plastic Avengers app gedownload. Zie je zwerfafval, dan maak je een foto en deel je daarbij de locatie. Met de Plastic Avengers app steunen we nu ook campagnes tegen plastic vervuiling. Merijn Tinga de Plastic Soup Surfer legt in deze video haarfijn uit hoe je foto’s gebruikt worden bij campagnes tegen zwerfafval.

Woody Wil Wandelen draagt bij aan 3 actieve campagnes

Momenteel lopen er 3 actieve campagnes op Plastic Avengers. #CupCount om wegwerpbekers in het zwerfafval te tellen. #MissionMars om Mars meer verantwoordelijkheid te laten nemen voor ‘hun’ zwerfafval. #Coronalitter Study om mondkapjes te tellen in het zwerfafval.

Met een pup heb je maar beperkte actieradius en loop ik een paar straten af in Zandweg-Oostwaard (Maarssen). Binnen een aantal dagen heeft Woody Wil Wandelen al de volgende bijdrage.

 

Woody Wil Wandelen genereert dus duurzame data over zwerfafval

Zwerfafval kunnen we allemaal zien, maar het is niet digitaal vastgelegd. Het is dus lastig discussie te voeren hoeveel zwerfafval er is, van welke fabrikanten, etc. en daarom blijft gerichte actie uit.

Het mooie is dat de Avengers Plastic app dit probleem oplost. Ik word enthousiast als data gebruikt wordt om te verduurzamen en daarom doneer ik met Woody Wil Wandelen deze duurzame data graag.

Hoe meer foto’s, hoe meer bewijs hoe meer impact! Doordat je je locatie en een foto deelt gaat het zwerfafval probleem echt leven en wordt het duidelijk dat we hier meer aan moeten doen. Met deze duurzame data kan de Plastic Soup Surfer nu ook specifiek bedrijfsleven, beleidsmakers en politici aanspreken. Ik zeg wel vaker verduurzamen wordt leuker met groene data!

Duurzame inspiratie?

Duurzame data? Vaak word ik nog glazig aangekeken. De inzet van de Avengers Plastic app maakt het glashelder waarom het zo belangrijk is duurzame data vast te leggen en daarop actie te nemen. Kudos aan Merijn Tinga de Plastic Soup Surfer voor zijn klimaatactie! Mooie bijdrage aan de sustainable development goals Klimaatactie en Leven op het land, want zwerfafval hoort niet thuis in de maag van dieren.

Gebruik jij je data ook duurzaam?

SDG13

Ik geloof in een duurzame datawereld en maak daarvoor een inspiratie reis en deel mijn ervaringen in blogs op social media. Gebruik jij je data ook duurzaam? Ik kom graag met je in contact.