Grip op binnenlucht met de Aeros sensor
Martijn Knegt maakte de overstap van de plastic industrie naar luchtkwaliteit van binnenruimtes. Op mijn duurzame data inspiratie reis ging ik met hem in gesprek over hoe je grip op binnenlucht krijgt met het Aeros sensor concept.
Wat is er zo duurzaam aan de Aeros sensor?
“Het ideale binnenklimaat is voor mij het hoogste comfort in combinatie met de minst mogelijke vervuiling. Daar is nog zo veel te winnen. Hopelijk gaat de Aeros daar veel aan bijdragen.”
Waarom moeite doen om sensoren op te hangen om grip op schone lucht te houden?
“We willen allemaal schone lucht. We gaan niet voor niets massaal lekker wandelen in de natuur.
Met de Aeros sensor meet je binnen de temperatuur, relatieve vochtigheid, CO₂, TVOC vluchtige organische stoffen en fijnstof. Veel meer dan je als mens zelf in de gaten hebt. Daarmee kun je de luchtkwaliteit op elk moment van de dag onder controle houden.”
Kijk gerust even het filmpje hoe de Aeros sensor werkt.
Wat zijn opvallende zaken die je meegemaakt hebt?
“Soms is het heel basaal. Een school waarbij de temperatuur in de winter de hele dag strak 20 graden is. Bleek de verwarming ook buiten schooltijden aan te staan. Maar daar doe je dit niet voor. Nog mooier is dat je ‘real-time’ gebruikers kunt informeren als grenswaarden overschreden worden en de mogelijke acties die ze kunnen nemen.”
Voor wie is de Aeros interessant?
“Mensen zitten gemiddeld 85% van hun tijd binnen. Schone lucht helpt bij concentratievermogen, het energie niveau en verbetert de gezondheid. Toch begrijpen we dat niet iedereen een sensor ophangt in het huis hiervoor. Daarom zetten we vooral in op de MKB bedrijven, horeca en sportscholen. Allemaal binnenruimtes waar je wilt dat mensen gezonde binnen lucht hebben. Steeds meer mensen vragen er daarom ook naar.
Tegenwoordig met Covid-19 en de discussie over verspreiding via aerosolen is het nog aantrekkelijker om te meten en te monitoren. Alhoewel ik me niet waag aan een wetenschappelijke uitspraak over de verspreiding van Covid-19 via aerosolen, better safe than sorry lijkt me.”
Duurzame inspiratie?
Meten = weten, maar nog belangrijker is dat je gebruikers helpt de juiste acties te nemen. Martijn Knegt heeft me geïnspireerd hoe de Aeros sensor helpt om grip op binnenlucht te houden .
Gebruik jij je data ook duurzaam?
Ik geloof in een duurzame datawereld en maak daarvoor een inspiratie reis en deel mijn ervaringen in blogs op social media. Gebruik jij je data ook duurzaam? Ik kom graag met je in contact.